Tim de Graag | Architect | Paris market Lab
Tim de Graag architecture portfolio
Tim de Graag, Portfolio, architecture, rehabilitation, transformation, heritage, vacancy, design
17380
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17380,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_push_text_right,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

Locatie

Nabij het centrum van Parijs werd een nieuw conceptueel en expirementeel restaurant gevraagd in een competitie in 2012. Het nieuwe restaurant is gelegen naast de markt “Saint-Germain’.

Het restaurant wordt vrijstaand gebouwd en bevat een multifunctioneel programma met onder andere conferentie ruimtes, collegezalen en kantoren. Het nieuwe restaurant moet de kunst van het koken presenteren door chefs vanuit de hele wereld enkele maanden in het restaurant te laten koken. Tijdens de avond kookt de chefkok experimentele gerechten, die opgediend worden in ruimtes met experimentele en bijpassende sferen. Gedurende de dag functioneert het gebouw als opleidingsinstituut voor de volgende generatie top koks.

Kunst van het koken

Door het gebruik van architectonische elementen om verschillende ruimtes en sferen te ontwerpen werd de relatie tussen de architectuur en de kunst van het koken vastgelegd, zonder de kans te verliezen om kleuren en materialen in een latere fase te kunnen wijzigen. Op deze manier heeft elke kok de mogelijkheid de ruimte aan te passen aan zijn gerechten.

Kern

Het gebouw werd ontworpen rondom een centrale kerk, die de keuken, liften en schachten bevat. Drie verschillende restaurants zijn rondom de centrale kern gestapeld. Een verticaal raam in de kern geeft een hint over de experimenten die plaats vinden in het hart van de machine. In deze gesloten omgeving kan de chef zonder afleiding zijn gerechten ontwerpen.

Project informatie

Locatie:Rue Lobineau / Rue de Seine, Paris (F)
Opdracht: Internationale prijsvraag
Jaar: 2012
Oppervlakte: 4000m2
Type: Nieuwbouw
Functie: Restaurant & onderwijsgebouw
In samenwerking met Matteo Piras (IT) & Fanny Dorelli (FR)