Tim de Graag | Architect | Tim
Tim de Graag architecture portfolio
Tim de Graag, Portfolio, architecture, rehabilitation, transformation, heritage, vacancy, design
1
archive,author,author-tim,author-1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

Author: Tim

November

[layerslider id="25" align='center']

 

[vc_row][vc_column width='1/6'][/vc_column][vc_column width='2/3']

House 20x3 and other projects have been published in the book 'Young Visionaries, the new generation of architects by Swiss publisher Braun Publishing. The book features 50 young architects from around the world and presents their individual works. The book can be ordered through Amazon, Bol, NAI booksellers and others.

[/vc_column][vc_column width='1/6'][/vc_column][/vc_row]

October

[layerslider id="20" align='center']

 

[vc_row][vc_column width='1/6'][/vc_column][vc_column width='2/3']

House 20×3 in Zierikzee has been rewarded the 2016 Daylight Award in the category <1000m2. The award ceremony took place in the International Tax Centre in the Dutch city of Leiden. The jury praised the thoughtful approach on the existing section and appreciated the clever routing, the sightline all the way through the building and the position, size and proportion of the roof-lights.

"Architecturally seen it created extraordinary and subtle differences in light and shadow in the heart of the house"

 

The official statement of the jury can be found here.

[/vc_column][vc_column width='1/6'][/vc_column][/vc_row]

September

[layerslider id="19" align='center']

[vc_row][vc_column width='1/6'][/vc_column][vc_column width='2/3']

Lately I have been working on the design of some custom made furniture for the renovation in Zierikzee. The modern intervention on the house is characterized by the use of natural oak and black steel components. This concept was the starting point for the long bench and narrow table as well. One of the biggest challenges was to design a bench which could cover a radiator. In collaboration with Dutch craftsman Casper Rutges the design has been optimized and built.

[/vc_column][vc_column width='1/6'][/vc_column][/vc_row]

July

[layerslider id="18" align='center']

[vc_row][vc_column width='1/6'][/vc_column][vc_column width='2/3']

I am very pleased to announce that House 20×3 in Zierikzee has been nominated for the biannual award for exemplary and innovative use of daylight in buildings. Last week House 20×3 was visited by all six members of the jury, which is led by Alexander Rosemann this year, Professor of Building Lighting, and got nominated as one of the two final candidates in the category below 1000m2. The winner of the Daylight Award 2016 will be announced on Thursday the 6th of October in Leiden, The Netherlands. The official statement of the jury can be found here.

[/vc_column][vc_column width='1/6'][/vc_column][/vc_row]

March

[layerslider id="17" align='center']

 

[vc_row][vc_column width='1/6'][/vc_column][vc_column width='2/3']

In the past weeks several studies were done on the apartment in Modena, Italy. After changing and opening up the floor-plan, several configurations for both bathrooms and the kitchen were considered and tested in 3D.

[/vc_column][vc_column width='1/6'][/vc_column][/vc_row]

January

[layerslider id="16" align='center']

 

[vc_row][vc_column width='1/6'][/vc_column][vc_column width='2/3']

A visual inventory has been carried out in the past weeks on an apartment located next to the Panaro river near Modena, Italy. This unique location next to the famous ancient Roman road 'Via Emilia' offers an excellent view on the river, the woods and an historical bridge. However the project started already several years ago, work on the building came to an hold after the contractor went bankrupt in 2014. Ever since the building had been left half finished. The building was designed as a conventional and rather conservative apartment building. Many small rooms  under a wooden pitched roof identified the spaces. The first studies on a flexible and spacious floor-plan which exploits the good view have been done and in the next months the project will be further developed in order to restart construction work later this year with an adapted design.

[/vc_column][vc_column width='1/6'][/vc_column][/vc_row]